Какво е Метавселената?

Метавселената е концепция за онлайн, 3D, виртуално пространство, свързващо потребителите във всички аспекти на техния живот. То би свързвало множество платформи, подобни на интернет, съдържащ различни уебсайтове, достъпни чрез един браузър. Метавселената ще се управлява от разширена реалност, като всеки потребител контролира герой или аватар.

Освен че поддържа игрите или социалните медии, метавселената ще комбинира икономики, дигитална идентичност, децентрализирано управление и други приложения. Дори и днес създаването на потребители и притежаването на ценни артикули и валути помагат за разработването на единна, обединена метавселена. Всички тези функции осигуряват на блокчейн потенциала за захранване на тази бъдеща технология.

Игрите предоставят 3D аспекта на метавселената, но не обхващат всичко необходимо във виртуалния свят, който може да обхване всички аспекти на живота. Криптовалутата може да предложи другите ключови необходими части, като например цифрово доказателство за собственост, прехвърляне на стойност, управление и достъпност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.