Какво е IDO?

IDO-то позволява на потребителите да заключват средства в замяна на нови токени по време на събитието за генериране на токени. След това част от събраните средства се добавят с новия токен към пула за ликвидност, преди да бъдат върнати по-късно в проекта.

IDO предоставят евтин и прост начин проектите да разпространяват своите токени. IDO съществуват от известно време, но те все още се развиват и предоставят нови модели като първоначално предлагане на отглеждане на доходност (IFO). Може също да видим нарастващи изисквания за KYC, тъй като сферата става по-регулирана.

IDO използва децентрализирана борса (DEX), за да улесни продажбата на токени. Крипто проект предоставя своите токенина DEX, потребителите ангажират средствата си чрез платформата и DEX завършва окончателното разпределение и трансфер. Тези процеси са автоматизирани и се осъществяват чрез интелигентни договори в блокчейна.

 

За да влезете в IDO, ще ви е необходим крипто портфейл, който може да се свързва с DApps като MetaMask или Binance Chain Wallet. Ще ви трябва и малко криптовалута, за да закупите токените и да платите такси за трансакция. Точната криптовалутна сума, от която ще се нуждаете, ще зависи от продажбата и може дори да бъде LP токени, ако участвате в IFO.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.